23948sdkhjf

Mathems vd slutar: "Vill inte binda mig så länge"

Kliver av direkt. Rekryteringen av ny vd är påbörjad.

Tomas Kull slutar som vd på Mathem.

– Det är väldigt känslosamt men känns helt rätt. Det har varit underbara tolv år, säger han till Fri Köpenskap.

Tomas och Karolin Kull grundade Mathem 2006 – ett bolag som de tillsammans med sina 1 500 medarbetare byggt till att bli en av Sveriges största matleverantörer online. Mathem omsätter i dag cirka 1,5 miljarder kronor och har verksamhet över stora delar av Sverige.

Tomas Kull har varit vd sedan bolaget grundades och Karolin Kull har varit marknadschef. Nu väljer de båda att lämna sina operativa roller, men behåller både ägande och styrelseposition.

Det känns som ett helt rätt beslut nu när Kinnevik investerat så tungt som de gjort. Kinnevik vill jobba på en tidshorisont på 10-15 år och riktigt så lång tid vill jag inte binda mig, säger Tomas Kull.

Planerna har funnits en längre tid – berättar han.

– Det var planen redan när Kinnevikaffären inleddes 2018. Jag berättade för styrelsen att jag avsåg att lämna min vd-roll så snart vi hittat en efterträdare, säger Tomas Kull.

Som en brygga tills den nya vd:n börjat kommer Andreas Bernström som är styrelseordförande för Mathem träda in som arbetande styrelseordförande. Till sin hjälp har han Therese Elmqvist, CFO på Mathem, som tar ett ökat operativt ansvar – något hon även gjort tidigare när Tomas inte kunnat vara på plats.

– Vi sitter i slutrekryteringen av en ny vd. För egen del ska jag börja med att ta det lugnt ett tag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094