23948sdkhjf

Livsmedelshandeln lyfter Stockholm

Efter ett skakigt slut på 2018 återhämtar sig Stockholmskonjunkturen under årets första kvartal. Det är i första hand livsmedelshandeln som går starkt och lyfter konjunkturen. Det framgår av Stockholms Handelskammares kvartalsrapport Stockholmsbarometern.

Livsmedelshandeln går starkt och lyfter Stockholmsbarometern från sin lägsta nivå på sex år till att närma sig normalvärde.

– Det ser lite ljusare ut nu när turerna med regeringsbildningen lagt sig, men utan att övertyga och det är fortsatt en hel del orosmoln och generellt ganska svagt tryck i ekonomin, säger Stefan Westerberg, seniorekonom, i en kommentar.

Inom handel är det endast livsmedelshandeln som går över sin normalnivå. Livsmedelshandeln ökar med nästan fem enheter och befinner sig nu på ett värde på 113,9 där ett värde på 100 utgör sektorns historiska medelvärde.

Livsmedelshandeln bidrar också starkt till jobbtillväxten.

– Livsmedelshandeln går väldigt bra och har gjort det under en ganska lång tid. Man behöver bara gå till en livsmedelsbutik för att se att aktörerna satsar en hel del på hållbarhet, nya tjänster och produktutveckling, säger Stefan Westerberg.

Däremot går det tyngre för byggsektorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094