23948sdkhjf

Coop-fusionen blir av – då lämnar föreningschefen

Coop Kristianstad Blekinge och Kågeröds handelsförening blir en. Detta efter att medlemmarna i Kågeröds handelsförening nu enhälligt röstat för fusionen. Eftersom Coop Kristianstad Blekinge redan beslutat i ärendet är det därmed klart.

Med anledning av detta känner också föreningschefen Mats Stedt att det är dags att kliva av, enligt Lokaltidningen i Landskrona. Hans sista dag blir den 31 maj.

Jag har aldrig jobbat så länge som sju och ett halvt år år på en arbetsplats tidigare, som jag gjort här. Det är för att jag trivts så fruktansvärt bra med alla i hela byn, både personal, styrelse, grannar och kunder. Det är med väldigt blandade känslor som vi har tagit det här beslutet, säger Mats Stedt till tidningen.

Han har varit hos Kågeröds handelsförening sedan 2011 och butiken har klarat sig igenom ett par kriser.

2012 när Coop Sverige inte gick så bra behövde vi omsätta några miljoner mer för att överhuvudtaget klara oss till 2015. Det lyckades vi med. Det var en framgångssaga. Vi har ökat från 13,5 till 20,1 miljoner kronor i omsättning på de här åren. Det är en fantastisk ökning som personalen tillsammans med Kågerödsborna lojalt har sett till att vi fått, säger Mats Stedt till Lokaltidningen.

Efter EU-kraven på kyl- och frysbyte vid årsskiftet behöver föreningen nu investera minst 8-10 miljoner kronor – något som fusionen nu möjliggör.

Det skapar en enorm trygghet för mig att butiken får vara kvar och dessutom utvecklas och blir riktigt fräsch. Att den fasta personalen får behålla sina tjänster ger också ett inre lugn och en frid, säger Mats Stedt som nu kan låta sambon slippa arbetspendling.

Rekryteringsprocessen att hitta en ny butiks- och föreningschef är inledd och under tiden är det butikschefen i Hörby som går in som tillförordnad.

Du har väl inte missat att Fri Köpenskap liveintervjuar flera branschprofiler på Retail Experience på Kistamässan i dag, onsdag?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172