23948sdkhjf

Brand och giftig rök tvingade Ica att stänga och slänga: ”Riktigt surt”

En kraftig brand i en industrifastighet ett 80-tal meter från Ica Kvantum Gislaved fick rejäla ekonomiska konsekvenser. Larmet om branden inkom vid 14.20-tiden i fredags.

– Lokalen som brann har sovbottnar och andra varor av skumplast och vinden låg rakt mot vår butik. Det var mycket brandrök och det luktade annorlunda, berättar butikschefen Markus Elmtoft för Fri Köpenskap

Vid 14.30 ombads butiken att stänga ventilationen och en stund därefter återkom insatsledaren med order om utrymning.

– Jag fick skicka hem alla kunder och personalen. När vi sedan gick in med gasmasker för att inventera så stod det klart att vi tvingades slänga allt från bageriet och frukt- och gröntavdelningen. Det kändes riktigt surt, konstaterar Markus Elmtoft.

Butiken kunde inte öppna förrän vid 10-tiden under lördagen.

– Vi håller på att sammanställa kostnaderna nu. När det gäller svinnet är vi redan över hundra tusen kronor men totalt blir det förstås mycket dyrare än så. Det rör sig om tio nedstängda timmar, säger Markus Elmtoft.

Tur i oturen var att butiken nyligen lagt ytterligare en beställning på frukt och grönt.

– Om vi inte hade haft den leveransen på ingång så hade vi inte fått nya varor förrän i dag. Nu kunde vi ändå fylla upp avdelningen till ungefär 75 procent under lördagen. Men viktigast av allt är naturligtvis att ingen kom till skada.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109