23948sdkhjf

Lidl utsåg sin egen mästerkock

I samband med programmet Sveriges Mästerkock anordnade Lidl för andra året i rad sin egen Instagramtävling för amatörkockar, Lidls Mästare.

Av totalt 460 bidrag var det till slut Amanda Lindqvist från Enköping som tog hem vinsten. Förstapriset, utöver ära och diplom, är en inspirationsresa till Kroatien och 10 000 kronor i värdecheckar på Lidl.

Det känns helt fantastiskt kul att det gick hela vägen. Alla var så otroligt duktiga och jag kan inte riktigt ta in att jag vunnit än. Nu ska jag smälta det här och se framemot en härlig inspirationsresa med massor av god mat, säger hon i en kommentar.

I semifinalen, där fyra skulle bli två, tilldelades semifinalisterna olika huvudråvaror. Därefter fick de tio minuter att plocka på sig ingredienser i en Lidlbutik innan 75 minuter av intensiv matlagning väntade. Inför finalen fick deltagarna istället reda på att finalrätten skulle innehålla minst två rester från gårdagens matlagning, tillsammans med huvudråvaran svensk kycklingfilé från Lidls egna märke Gyllda. Finalisterna fick 65 minuter på sig att skapa en rätt som imponerade på juryn. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11