23948sdkhjf

Coop rekryterar HR-direktör från Scan

Coops butiksbolag, Coop Butiker & Stormarknader, CBS, har utsett Alexandra Berglund till ny HR-direktör. Hon kommer närmast från HK Scan där hon är HR-direktör.

– CBS har de senaste åren gjort stora satsningar på sina butiker och jobbar tydligt med både ledarskapsfrågor och kundbemötande och jag fram emot att kunna bidra med mina erfarenheter”, säger Alexandra Berglund i en kommentar.

Alexandra Berglund, 38, har både personalvetarexamen och magister i företagsekonomi från Uppsala Universitet. Hon inledde karriären som HR-ansvarig på Uniflex och gick sedan vidare till HK Scan där hon haft flera roller inom HR. Sedan 2015 har Alexandra varit företagets HR-direktör i Sverige.

Vi är väldigt glada över att Alexandra ansluter till CBS. Under året har vi sjösatt en stor satsning för att Coop ska ha branschens bästa kundmöte till 2021 och Alexandra blir en nyckelperson för att vi ska nå det målet”, säger Christian Wijkström, vd på CBS.

Alexandra Berglund börjar på CBS i augusti. Hon ersätter då Staffan Johansson, som under våren varit, tillförordnad HR-chef. Och det blir en del att bita i för den nya HR-direktören. CBS driver nämligen cirka 240 av Coops 650 butiker och har 7 500 anställda. På sikt ska ytterligare adderas sedan det för ett par veckor sedan står klart att CBS köper Nettos 163 butiker.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078