23948sdkhjf

Ica Nära-handlare bygger egen bistro

Christer Dahl, handlare hos Ica Nära Älvsjö har skaffat serveringstillstånd för alkohol och drar igång en bistro i butiken.

– Det bygger på en stark önskan från många kunder och en naturlig koppling till vår identitet. Vi har en stor delikatess och mycket färdigmat, säger han till Fri Köpenskap.

Bistron ligger inne i butiken och har 6-8 platser vid baren. Dessutom finns en 90 kvadratmeters uteservering med infravärme och 25-30 platser.

– Tanken är att man ska kunna kombinera våra delikatesser och vårt utbud av färdiga måltider med tillhörande dryck. Ett glas vin till ostbrickan eller en lämplig öl till grilltallriken eller charkbrickan till exempel.

Butiken har nyligen också skaffat egen pizzaugn och planerar brunch-satsningar framöver.

– Det är ett helhetsgrepp som våra kunder efterfrågat.

Dryckessortimentet i bistron kommer att breddas men i ett inledningsskede är tanken 3-4 rödviner, 3-4 olika vita viner samt cava och champagne. På ölsidan rör det sig om ett flertal sorter där flera också är lokala. Det mikrobryggeri i närområdet som normalt tillverkar butikens eget folköl kommer även att bistå med starköl.

– Till en början rör det sig om en IPA på 5,0 procent med mycket somriga citrustoner, avslöjar Christer Dahl.

Bistron är tänkt att öppna runt midsommar och växa med tiden. Under de varma sommarmånaderna blir uteserveringen det stora dragplåstret men till hösten är planen att även viga mer plats på insidan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109