23948sdkhjf

City Gross om nya city-butikerna: ”Utesluter inte franchise”

Fri Köpenskap kunde i går eftermiddag berätta att City Gross blir lite mer City. Kedjans koncept har fram tills nu främst handlat om stora butiker i externa handelsområden. Sedan i går står det däremot klart att kedjan tar steget in i stadskärnorna – med små butiker på mellan 700 till 1 200 kvadratmeter.

– Äntligen! Vi har jobbat på det här konceptet i två år, säger affärsområdeschefen Daniel Forss till Fri Köpenskap.

City Gross är som bekant mycket profilerade mot färskvaror som kött och fisk, med brett utbud och mycket manuell hantering av egna styckare. Något som väntas bli en stor fördel när det Supermarket-liknande konceptet gör entré.

– Det blir ett koncept som ligger bra i tiden i takt med bostadsnära butiker och ökad e-handel.

Konceptet benämns City Gross Convenience och kommer förutom det ordinarie utbudet också att erbjuda diverse kringtjänster om läget och efterfrågan är den rätta. Till exempel kan det röra sig om apotek, kemtvätt och digitala erbjudanden. Service-tjänsterna kan både vara i egen regi eller i samarbete med andra företag.

– Verktygsuthyrning kan vara ett annat exempel. Det hänger lite på vilka lägen vi får och vad kunderna efterfrågar där.

Kedjan riktar till en början in sig på landets större städer och ambitionen är att första butiken ska finnas på plats innan nästa sommar.

– Vi har tre city, city, city-lägen i Stockholm som vi tittar på just nu men inget är klart. Hur många och när de blir beror på vilka lägen vi får, säger Daniel Forss.

Kan det bli en franchisemodell?

Vi utesluter inte franchise – vi stänger inga dörrar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187