23948sdkhjf

Ny vd på Bergendahls

Håkan Åkerström tar över som vd för Bergendahls Food och tar därmed över rollen från Peter Lund som väljer att lämna det operativa arbetet efter 20 år i Bergendahls ledning.

– Jag ser mycket fram emot att börja jobba med Bergendahls Food, det är ett fantastiskt företag med en underbar ägarfamilj. De har stakat ut en lite annorlunda väg med starka satsningar på emv och det svenska utbudet, det är ett företag där vi sett en snabb utveckling de senaste åren säger Håkan Åkerström till Fri Köpenskap.

Håkan Åkerström har tidigare varit vd på Dagab, operativ chef på Plantagen, logistikchef på Lindex och kommer senast från rollen som vd på Martin & Servera där han arbetat de senaste fem åren.

– Jag har ett bra kontaktnät och även om Bergendahls kommer sälja direkt till kund så tror jag att min erfarenhet kommer vara användbar, säger Håkan Åkerström.

Peter Lund kommer att verka som strategisk rådgivare inom Bergendahlskoncernen, bland annat som styrelseledamot i EKO.

– Efter 20 år i ledningen och inför min kommande 60-årsdag i höst känns det helt rätt att lämna det dagliga operativa arbetet, nu behövs det nya och yngre krafter säger han i en kommentar.

Bergendahls styrelseordförande och medlem i ägarfamiljen, Spiros Mylonopoulos, hyllar Peter Lund.

Han har gjort en ovärderlig insats för koncernen under sina 20 år i bolaget, kommenterar han.

Håkan Åkerström tillträder posten som vd 1 september i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125