23948sdkhjf

Lidl bygger nytt – och hållbart – i Sollefteå

Lidl bygger en helt ny butik i Sollefteå. Det hållbara bygget i Hågestaområdet kommer att ersätta den nuvarande butiken på Storgatan.

– Vi har under en längre tid letat efter den perfekta platsen för att omlokalisera vår butik och nu kommer vi kunna erbjuda Sollefteborna en större butik med hela vårt sortiment. Vi har hittat det bästa tänkbara läget med bra kommunikationer och hög synlighet, säger Johan Vennerström, fastighetschef på Lidl Sverige, i en kommentar.

Butiken i Hågesta beräknas öppna hösten 2021. Samtliga medarbetare i butiken på Storgatan kommer att erbjudas att flytta med till Hågesta.

Den nya butiken ska byggas på en 11 000 kvadratmeter stor tomt som Lidl köpt av NP3 Fastigheter. Försäljningsytan blir 1 300 kvadratmeter och antalet parkeringsplatser 120 stycken.

Målen är högt ställda vad gäller hållbarhet och butiken kommer att uppfylla kraven som ställs för certifieringen Breeam Excellent-standard, vilket omfattar energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering. Även sådant som tillgänglighet för icke bilburna kunder och val av byggnadsmaterial vägs in i processen.

Butiken får stora fönsterpartier för att spara på energin och den energisnåla belysningen styrs av närvarodetektorer. Solcellerna på taket kompenserar delvis för den el som används och går även till laddstationer som finns tillgängliga för besökare med elbil eller elcykel.

På parkeringen kommer ekozoner anläggas som ser till att insekts-, fågel- och djurlivet kan frodas, med målet att antalet arter på platsen ska vara högre efter bygget av den nya butiken än före.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094