23948sdkhjf

Ny City Gross blir granne med Ikea

Bergendahls Food tycker att det finns utrymme för ytterligare en City Gross-butik i Linköping. I höst öppnar en ny butik intill Ikea i Tornby. Det kommer att göra dagligvarukedjan till en av Linköpings största arbetsgivare.

Bergendahls har sedan tidigare ett samarbete med fastighetsägaren Ingka Centres Sverige AB som omfattar City Gross-butiker i Linköping, Mantorp och Norrköping. Samarbetet utvidgas nu med butiken i Tornby, som alltså blir den fjärde i Östergötland och den andra i Linköping.

– Sedan den första butiken i Östergötland 1999 har detta varit en stark marknad för oss. Konsumenterna har visat att de är mycket positiva till våra tidigare etableringar men även till vår online-butik, säger Daniel Forss, affärsområdeschef för City Gross hos Bergendahls Food, i en kommentar. 

Tornby är ett av landets största handelsområden och ligger i Sveriges femte största kommun. City Gross flyttar in i Coop Forums tidigare lokaler intill Ikea och Ikanohuset.

– Tornby är ett starkt handelsområde som ligger strategiskt utmed E4 och på rätt sida av Linköping för oss. Visst är det hård konkurrens i området men vi tror att med vår satsning på färskvaror och låga priser på övrigt sortiment kommer vi att trivas bra, avslutar Daniel Forss.

Kommentera en artikel (2)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094