23948sdkhjf

Nära-handlare köper personalbostäder för miljoner

Petter Nilsson, handlare på Ica Nära i Riksgränsen, har köpt lägenheter för flera miljoner till sin personal. Orsaken är en kraftig bostadsbrist kombinerat med en snabbt växande butik.

På bara två år, från 2016 till 2018, ökade nettoomsättningen i butiken från 35 miljoner kronor till 124 miljoner kronor enligt senast tillgängliga årsredovisning. Tillväxten har förstås också inneburit en ökad efterfrågan på personal.

– Från början var vi åtta anställda och nu är vi uppe i tjugofem så behovet växer. Vi har alltid varit beroende av hotellet och deras personalbostäder. Men det har inte alltid flutit på smärtfritt och de har trångt i sina boenden stundtals under året, säger Petter Nilsson till Norrbottens-Kuriren.

Förutom sitt privata boende förfogar han nu över totalt sex lägenheter och på grund av bostadsmarknaden i Riksgränsen har det blivit en ganska dyr historia.

– Det är klart att det inte är billigt att köpa lägenhet här. Det blir inte så billigt att hyra sådana lägenheter heller eftersom bostadsrätterna kostar 2-3 miljoner kronor. Hyran ligger mellan 8 000 och 15 000 kronor för en sådan lägenhet. Det är inga hyror som jag varken vill eller kan ta betalt av personalen som bor där. Några tusenlappar per lägenhet går man minus varje månad, förklarar han.

Just nu pågår samtal med Kiruna kommun om mer långsiktiga lösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375