23948sdkhjf

Fusionen sprack – nu hoppar vd av

Coop Oskarshamn ville fusionera med den betydligt större föreningen Kf Göta. Men under Coop Oskarshamns stämma i mitten av maj blåstes fusionen av. Nu tar föreningens vd Niclas Johansson konsekvenserna av detta och avgår på egen begäran.

– Beslutet har vuxit fram hos mig sedan föreningsstämman. Jag har tillsammans med styrelsen arbetat hårt under lång tid för att skapa förutsättningar för en fusion och arbetat för att förankra det i föreningen. När förslaget inte gick igenom känner jag att det blir svårt för mig att driva arbetet vidare enligt den väg som ägarna önskar, förklarar Niclas Johansson i ett pressmeddelande.

Niclas Johansson menar att det inte blir vare sig trovärdigt eller möjligt för honom att börja driva utvecklingen mot något helt annat.

– Jag tror att det behövs ett nytt ledarskap som inte har med sig arbetet kring fusionen och all den splittring beslutet tyvärr skapade i organisationen. Det är viktigt för att föreningen ska utvecklas och ges bästa möjliga förutsättningar för framtiden, säger Niclas Johansson och avslutar med att önska föreningen lycka till i det arbetet.

Niclas Johansson lämnar sin tjänst i samband med semestern i sommar. Han har ännu inte bestämt vad han ska göra härnäst.

Lars Elmborg, ordförande i Coop Oskarshamn, beklagar beslutet.

– Vi hade gärna sett att han fortsatte, säger Lars Elmborg i en kommentar.

Styrelsen kommer nu att inleda arbetet med att hitta en efterträdare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125