23948sdkhjf

Skorpion hittades bland frukten hos Hemköp

34-åriga Johan fick sig en chock när han i onsdags handlade hos Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm. I den nyrenoverade butikens frukt- och grönt-avdelning gjordes nämligen en högst ovanlig upptäckt.

Bland avokado-frukterna från Peru låg nämligen en hel gulaktig skorpion.

Jag tänkte herregud, detta är ju ascoolt. Jag ropade till mig en dam några hyllor bort och sa: ”Kom ska du få se något häftigt!, säger Johan till Aftonbladet.

Damen uppskattade däremot inte skorpionen lika mycket och tillsammans tillkallade de personal.

– De sa att ”oj då detta vet ju inte bra” och när vi visade dem skorpionen var det ingen som vågade ta i den, så jag gjorde det i stället, fortsätter Johan.

Skorpionen var död men enligt Didrik Van Hoenacker, jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet, kan giftet vara farligt ändå.

De här gulaktiga med tjock svans brukar vara potenta. Det är såklart större risk om man blir stucken av en levande, men jag skulle inte testa med en död heller, säger han till Aftonbladet.

Hemköp centralt ser allvarligt på händelsen.

All frukt och grönt som finns i våra butiker kontrolleras i tre led hos leverantören, på lagret och vid uppackning. Att större djur som denna kommer ut i hyllan är mycket ovanligt. Vi går nu till botten med hur det kunde hända och kommer att kontakta leverantören för att ha en diskussion om hur vi kan undvika detta i framtiden, säger Elin Jarl, pressansvarig på Hemköp till Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094