23948sdkhjf

Fler Maxi-butiker börjar med släpvagnar

Fri Köpenskap har tidigare berättat om företaget Freetrailer som tecknat ett avtal om släpvagnar med Ica Maxi Malmö. Butiken har fyra släpvagnar som kan lånas gratis av butikens kunder.

Det var min idé från början att höra av sig till Freetrailer och ta hit de här släpen. Det här är en sak som alla vinner på då det gör kunderna positivt inställda till oss, vi sparar på miljön genom att dela, och för oss på Ica är det framförallt väldigt bra reklam, berättare handlaren Fredrik Grindemark för Fri Köpenskap i mars.

Nu står det klart att ytterligare Maxi-butiker hoppar på tåget. Både Ica Maxi Toftanäs och Ica Maxi Trelleborg har tecknat treårsavtal med Freetrailer. Tio släpvagnar levereras till butiken i Toftanäs och i Trelleborg rör det sig om fyra stycken.

Det är fantastiskt att Ica Maxi-butikerna fortsätter att investera i Freetrailer-konceptet. Sedan starten med Ica Malmö ser vi tydligt ett ökat intresse i lokalsamhället för vår tjänst, vilket vittnar om att delningsekonomin på allvar etablerar sig inom släpvagnsuthyrning i Sverige. Vårt samarbete har stor potential för båda parter och vi är övertygade om att konceptet kommer att utvidgas till flera av kedjans butiker runt om i Sverige", säger Allan Sønderskov Darré, vd i Freetrailer i en kommentar.

Idéen med de gratis släpen är att Freetrailer står för service och underhåll och Ica betalar för annonsplatsen som dessutom är lätt att byta ut och ge plats åt andra aktörer på. Eftersom allt sköts online med blåtandslås innebär det även att butiken själva inte behöver ägna tid åt själva uthyrningen – den sköts av sig själv.

Freetrailer startade 2003 i Danmark och har spridit sig över Norden och finns i dag på alla möjliga platser som har en parkeringsplats över.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11