23948sdkhjf

City Gross lägger ned sin äldsta butik

50-talet tillsvidareanställda berörs.

Bergendahls stänger sin City Gross-butik i Hyllinge, där allting en gång startade 1993.

Orsaken är, enligt kedjan, att en stor del av konsumenterna av olika anledningar valt att lämna handelscentret. Totalt berörs ett 50-tal tillsvidareanställda av nedläggningen, som äger rum den 31 oktober.

– Vi har många lojala och kompetenta medarbetare i Hyllinge och är mycket angelägna om deras framtid. Vi kommer givetvis se på interna lösningar men har också inlett ett samarbete med Store Support, ett av svensk detaljhandels ledande tjänste- och bemanningsföretag, säger City Gross affärsområdeschef Daniel Forss i en kommentar.

City Gross Hyllinge firade i november förra året sitt och City Gross-konceptets 25-årsjubileumUnder flera år i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet var City Gross i Hyllinge den största livsmedelsbutiken i Sverige. Men i takt med en förändrad handelsstruktur tack vare e-handeln, att City Gross öppnat ett flertal andra butiker i nordvästra Skåne och att handelsplatsen i Hyllinge nu fokuserar på en genomgående lågprisprofil har kundtillströmningen nu minskat.

Bergendahls kommer nu i stället att satsa helhjärtat på sitt lågpriskoncept, Hyllinge Cash, som ligger i samma köpcentrum på Dragaregatan 1.

– Framöver lägger vi allt vårt fokus på att Hyllinge Cash ska bli Sydsveriges och Skånes billigaste stormarknad, säger Daniel Forss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11