23948sdkhjf

Coops e-handelslösning tar fart innan semestern

Fri Köpenskap har tidigare skrivit om Coops nya e-handelskoncept Hämta och hur konceptet skulle introduceras i tio butiker innan sommaren. Sedan dess har Coop Online inte legat på latsidan och antalet butiker har nu vuxit, från tidigare sagda tio stycken - till i skrivande stund tjugotre. Två till är dessutompå gång innan semesteruppehållet, alltså mer än en fördubbling.

– Vi har faktiskt hållit igen lite under våren men nu har vi verkligen kommit igång. Vi på Coop Online har nu både en hög svansföring och en jävla fart, säger Niklas Zeitlin, operativ chef för Coop Online till Fri Köpenskap.

Hämta-konceptet omfattar allt från drive-through till upphämtning i butik men består även av en särskild hämtskåpslösning. Några av dess hämtskåp installerades förra veckan i Varberg och just nu installeras i hämtskåp även i en butik i Kungsbacka och ytterligare skåp ska placeras ut i Stockholm. Enligt Niklas Zeitlin kommer takten nu dessutom att bara öka efter semesteruppehållet, och den tidigare planen på 50 butiker till under hösten ligger fast.

– Vi har en helt ny e-handelsplattform och en färdig organisation så det kommer bli hur intressant som helst. Vi beräknar att under hösten kommer vi att kunna etablera en Hämta-enhet per arbetsdag, säger Niklas Zeitlin.

Med den ökade takten har nu det totala målet om 70 etableringar blivit till cirka 80 totalt under året och även om exakt var de här etableringarna kommer att ske är hemligt än så länge kommer Hämta-konceptet att lanseras i Coop-butiker i båda norr och söder och inte endast lanseras i storstadsbutiker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14