23948sdkhjf

Tv-kock i nytt svinnprojekt på Coop

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Retired Hen är ett matsvinnsföretag som, liksom namnet antyder, har som affärsidé att minska matsvinnet genom att ta hand om; och göra mat av gamla höns.

Läs också: Regeringen sätter mål för matsvinnet

Men Retired Hen, bestående av den välkända kocken Paul Svensson, Ruth Osborne, expert på matsvinn och affärsutvecklaren Marcus Majewski har även annat på gång för att minska matsvinnet.

Tillsammans med Coop inleder Retired Hen nu ett pilotprojekt för att minska svinnet och samtidigt producera god mat.

– Vi är glada att återigen samarbeta med Coop och ta lärdomarna vidare från restaurangen ReTaste. Jag är övertygad om att det finns stora möjligheter att återanvända den mat som tappat sin lyster och därigenom förlänga dess livstid och minska svinnet. Det gäller bara att vara kreativ säger Paul Svensson, delägare i Retired Hen i en kommentar.

I projektet ska de två parterna tillsammans göra en översyn på rutiner i butik och kombinera det med befintlig data kring matsvinn för att hitta en ny modell för att möjliggöra nya välsmakande och lönsammare produkter.

– Det här är ett väldigt annorlunda sätt att jobba med produktutveckling, men det går helt i linje med Coops vision med att vara den goda kraften i Mat-Sverige. Kan vi hitta ett sätt att minska svinnet och samtidigt skapa ny god mat har vi inte bara minskat vår miljöpåverkan vi har också skapat en intäkt av en kostnad, säger Åsa Wickholm, chef för egna varumärken på Coop.

Mer om: Coop | matsvinn | Retired Hen
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första böjbara träsugröret snart i handeln

Cloetta: Inget stort volymtapp trots prishöjningar

På nytt jobb
Chefskarusell i föreningarna – han tar över Coop Oskarshamn

Axfoods e-handelslyft

Videointervju: Om konsten att avsluta affären

Daymakers Lotta Eriksson om hur dåliga svenskar är på att välkomna kunder.

Sommarklippet – halva priset på Fri Köpenskap!

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Arkiv

Kaffe och potatis höll nere matpriserna

Forskare grottar i butikssvinn på kunskapsfestival

Greenfood köper finsk verksamhet

{Auto_mat}en blir större – och öppnas på 15 nya platser

Så ska Edvin Johansson ta det personallösa konceptet vidare.

1

De vill göra allt pantbart via app – börjar med Yes diskmedel

Handeln rasar – regeringen vill förbjuda mer plast

"Symbolfrågor utan praktisk påverkan".

Ica Maxi vinnare i juni

Nu är han ensam ägare till Gekås

Coop bygger ny butik – öppnar 2021

Regeringen sätter mål för matsvinnet

Hon är moderator för Retaildagen

Willys kräver övergångsställe från Ica Maxi

Vill bygga 168 bostäder vid Willys

Per Strömberg om jobben, marknadsandelar och e-handel

Ska halvera svinnet från 1,65 procent och tror att e-handeln ligger på tio procent 2025.

På nytt jobb
Hon blir ny vd för Coop Mitt

Anders Stakes efterträdare hämtas från ÖoB.

Ica Sveriges marknadsdirektör lämnar – de ersätter

Coop bryter med franchisetagare

Tomt på ärtor i frysdiskarna

På nytt jobb
Han tar över Matvärlden i Veddesta

Nu bunkrar köpare gula ärtor

Färska ägg levererade till dörren

På nytt jobb
Coop utser ny Netto-vd

Handlare rasar – i dag införs rökförbudet

Färdiga fyndlådor mot svinn

De ska placera Coop på den digitala kartan

1

Ica och Hemtex lanserar varumärke för dagligvarukunder

På nytt jobb
Maria Smith går från Ica till Axfoundation

På nytt jobb
Dagligvaruprofil ny vd på Ewerman

På nytt jobb
Svensk Glasåtervinning får ny vd

Ica tecknar storavtal med Coor

Han blir Icagruppens nya chefsstrateg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.175