23948sdkhjf

Tv-kock i nytt svinnprojekt på Coop

Retired Hen är ett matsvinnsföretag som, liksom namnet antyder, har som affärsidé att minska matsvinnet genom att ta hand om; och göra mat av gamla höns.

Men Retired Hen, bestående av den välkända kocken Paul Svensson, Ruth Osborne, expert på matsvinn och affärsutvecklaren Marcus Majewski har även annat på gång för att minska matsvinnet.

Tillsammans med Coop inleder Retired Hen nu ett pilotprojekt för att minska svinnet och samtidigt producera god mat.

– Vi är glada att återigen samarbeta med Coop och ta lärdomarna vidare från restaurangen ReTaste. Jag är övertygad om att det finns stora möjligheter att återanvända den mat som tappat sin lyster och därigenom förlänga dess livstid och minska svinnet. Det gäller bara att vara kreativ säger Paul Svensson, delägare i Retired Hen i en kommentar.

I projektet ska de två parterna tillsammans göra en översyn på rutiner i butik och kombinera det med befintlig data kring matsvinn för att hitta en ny modell för att möjliggöra nya välsmakande och lönsammare produkter.

– Det här är ett väldigt annorlunda sätt att jobba med produktutveckling, men det går helt i linje med Coops vision med att vara den goda kraften i Mat-Sverige. Kan vi hitta ett sätt att minska svinnet och samtidigt skapa ny god mat har vi inte bara minskat vår miljöpåverkan vi har också skapat en intäkt av en kostnad, säger Åsa Wickholm, chef för egna varumärken på Coop.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125