23948sdkhjf

Fyra rån på en månad – då lägger närbutiken ner

Ett litet familjeföretag, en närbutik på Norra Tvärgatan i Svedala, har fått nog av att bli rånade – och lägger därför ner verksamheten.

– Man orkar inte driva verksamheten på det här viset. Det går inte. Man blir utsatt hela tiden för rån eller hot, säger Amir Burhani till Aftonbladet.

Amir Burhani med familj flyttade från Malmö till Svedala för ett år sedan och den första tiden på den nya orten gick bra.

– Vi lämnade Malmö för vi tyckte att det hade blivit så oroligt där. Så vi flyttade hit och startade verksamheten i Svedala. Butiken blev bättre och bättre och vi fick stamkunder, säger han till tidningen.

Sedan en månad har dock butiken på kort tid utsatts för fyra rån med kniv och andra vapen. En förundersökning är pågående men då det saknas vittnen går det långsamt, även om familjen tror att de vet vem som kan ha stått bakom flera av angreppen mot butiken.

Nu kommer, Amir Burhani, trots att hyreskontraktet gäller i sex månader till, att stänga ner och fokusera på familjens andra jourbutik i Lomma.

– Det kommer att bli väldigt tufft. Jag har fått låna lite pengar för att kunna klara allt just nu. Men att hålla öppet är inte ett alternativ. Det är omöjligt att hålla någon arbetsmiljö här, säger han till Aftonbladet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.994