23948sdkhjf

Livsmedelsgrossist märkte fel – får betala 100 000

En livsmedelsgrossist i Uppsala har vid två tillfällen fått betala vite om 30 000 kronor per gång då de inte märkt sina varor på rätt sätt. Nu riskerar företaget att få betala ytterligare 100 000 kronor om felen inte korrigeras.

Grossisten levererar livsmedel från länder utanför EU till flera butiker och restauranger runtom i landet men har alltså inte märkt upp några av de här produkterna på lämpligt vis. Då felen inte rättat till bristerna höjs nu alltså det potentiella vitet.

– Vi informerar alltid det aktuella företaget om vi bedömer att de inte följer livsmedelslagstiftningen på någon punkt. I detta fall har företaget inte lyckats komma tillrätta med bristerna. Det är därför nämnden nu höjer vitet från 30 000 kr till 100 000 kronor för varje påbörjad månad som vårt beslut inte efterföljs. Denna typ av beslut ska vara så passa kännbara att det blir dyrare att betala vitet än att rätta till bristerna, säger Klara Ellström, (MP), ordförande, miljö- och hälsoskyddsnämnden i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125