23948sdkhjf

Coop säljer handelsområde

Det står nu klart att Coop Norrbotten avyttrar handelsområdet Storheden City. Försäljningen gäller föreningens servicekontor samt övertagande av affärslokalerna. Tanken är att fokusera mer på den Stora Coop-butiken som också ligger i området.

– Med den här försäljningen renodlar Coop Norrbotten sin verksamhet ytterligare. Bland annat satsar vi stort på att utveckla vår stormarknad Stora Coop Storheden, säger Peter Fjällborg vd för Coop Norrbotten i en kommentar.

Fastigheterna är nästintill fullt uthyrda till ett 20-tal hyresgäster där Coop Norrbotten Ekonomisk Förening är största hyresgäst. Totalt rör det sig om cirka 26 500 kvadratmeter uthyrbar area, varav cirka 34 procent är dagligvaruhandel.

– Storhedens City är ett välsorterat handelsområde med generösa öppettider och bra parkeringsmöjligheter. I och med överlåtelsen av fastigheterna kan handelsområdet utvecklas ytterligare med hjälp av en ny ägare som har den typen av verksamhet som sin huvudnäring och vi kan fokusera ännu tydligare på dagligvaror, säger Peter Fjällborg.

Coop Norrbotten är en av landets mest lönsamma kooperativa detaljhandelsföreningar.

– Vi har höga marknadsandelar och redan innan affären god ekonomi, konstaterar Peter Fjällborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093