23948sdkhjf

Musbo vid frukten hos Stora Coop – tvingas sanera

Många gynnsamma faktorer för skadedjuren hittades.

Stora Coop i Örnsköldsvik har sedan en tid tillbaka haft problem med möss i butiken. I mitten av juni fick kommunen in klagomål från en person som sett de oinbjudna gästerna i butiken och dagen efter genomfördes ett oanmält besök.

Vid granskningen upptäcktes gammal mat, smuts och damm under och mellan butikshyllorna och i frukt- och gröntavdelningen hittades dessutom ett musbo. Tillsammans med gammal butiksskyltning och annan interör utgör de faktorer som gynnar det befintliga skadedjursproblemet.

Enligt butikschefen har problemet funnits ett par veckor och Stora Coop tvingats nu genomföra en total översyn och rengöring av butiken.

– De har påbörjat de åtgärder vi krävde men de är inte riktigt i mål ännu. Vi kommer att ha ytterligare ett uppföljande besök, säger Linda Enström, på miljö- och hälsoenheten till Örnsköldsviks Allehanda.

Coop Nord tar problemet på allvar och har nu anlitat en saneringsfirma.

– Det är inget större angrepp och vi kan hålla butiken öppen under saneringen. Vi tror att det kommer att vara snabbt avhjälpt, säger Rebecca Göransson, kommunikatör på Coop Nord till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094