23948sdkhjf

Coop öppnar fristående e-handelsskåp i skärgården: "Ska dunka ut Hämta-lösningar"

Coop har ett jätteschema från norr till söder.

Fri Köpenskap har vid flertalet tillfällen skrivit om Coops kylda och frysta skåp för e-handeln som levereras av Strongpoint och öppnas via kundernas mobiltelefoner. De är en del i Coops Hämta-koncept och har hittills testats hos två butiker i Varberg och Kungsbacka.

Den självklart största fördelen med skåpen på sikt är naturligtvis att de kan placeras i princip vart som helst och nu har det naturliga steget slutligen kommit.

Coop öppnar nämligen i dag, fredag, en helt fristående e-handelsmodul på Sandhamn i Stockholms skärgård. Långt ifrån det egna butiksnätet. Kunderna kan lägga ordrar under helgen och jungfrufärden går på måndag. Därefter blir det leverans varje dag fram till pilottestets slut den 9 augusti.

– Om kunderna uppskattar och efterfrågar lösningen får vi titta på en förlängning, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

Planen har tagits fram tillsammans med Kungliga Svenska Seglarsällskapet, KSSS, och kassarna skickas via färja med kylrum. Skåpen kommer att vara öppna mellan 12.00 och 20.00 och Coop kommer ha en jouranställd på ön.

– Vi behöver ha någon som gör ålderskontroller och hjälper till vid frågor om tekniken men den anställda jobbar också med annat, berättar Catrin Folkesson.

Idylliska Sandhamn har drygt hundra åretruntboende men är framförallt en het destination för turister, fritidsboende och seglare. Över 100 000 personer per år vallfärdar till ön som är en av Stockholm Skärgårds mest besökta.

– Vi tror att det finns spännande möjligheter här men det är förstås bara ett av väldigt många lägen i vår plan.

Som Fri Köpenskap tidigare berättat planeras 80 Hämta-koncept under året och det slutar inte där.

– Vi har ett jätteschema att dunka ut Hämta-lösningar från norr till söder och där är olika skåplösningar en del. Vi ser jättestora möjligheter att faktiskt kunna utöka vårt erbjudande vid knutpunkter och på platser där vi inte har butiker, säger Catrin Folkesson.

Med sin centralstyrda e-handel och etablerade logistik över hela Sverige kan Coop snabbt trycka på knappen och expandera.

– Det känns superspännande. Du kan räkna med att det kommer att komma lite fler sådana här typer av lösningar framöver, berättar Catrin Folkesson.

Och snabbt har det gått – bara 3-4 veckor har Sandhamnsprojektet varit igång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172