23948sdkhjf

Coop säljer mark till Löfbergs – som bygger Coop-butik

Löfbergs Fastigheter köper mark av Coop Värmland i den nya stadsdelen i centrala Karlstad, Tullholmen.

– En möjlighet för oss att fortsätta bidra till en positiv utveckling av Karlstad, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter i en kommentar.

I den första etappen bygger Löfbergs bostäder, en Coop-butik och andra kommersiella ytor samt parkeringsplatser. Etappen planeras vara färdigbyggd vid årsskiftet 2021/2022.

Löfberg Fastigheter har även köpt mark av Coop Värmland för ytterligare två etapper.

– Det ger oss ett väsentligt ekonomiskt tillskott och inte minst ett mycket attraktivt butiksläge i centrala Karlstad, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander.

Avtalet mellan Löfberg Fastigheter och Coop Värmland tecknades den 28 juni och gäller mark för tre etapper. Parterna vill inte kommentera köpesumman. Detaljplanen för den nya stadsdelen på Tullholmen antas under hösten. Byggstart för den första etappen sker våren 2020 och ska vara klar för inflyttning vid årsskiftet 2021/2022.

Tullholmen har sedan slutet av 1800-talet använts för olika industriändamål, de senaste decennierna i Coop Värmlands regi. Läget vid Tullholmsviken omfattar totalt 58 000 kvadratmeter fördelat på 10 kvarter, vägar torg och parkeringar. Efter affären med Löfberg Fastigheter äger Coop Värmland ytterligare sju kvarter för vidare försäljning och förädling.

I den första etappen bygger och utvecklar Löfberg Fastigheter cirka 200 bostäder, kommersiella ytor och runt 130 parkeringsplatser under tak. Bostäderna består av både bostadsrätter och hyreslägenheter. De kommersiella ytorna viks framför allt åt den nya Coop-butiken, och parkeringsplatserna för besökare och boende kompletteras med gatuparkering i kommunens regi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111