23948sdkhjf

Hon blir ny vd för Coop Mitt

Anders Stakes efterträdare hämtas från ÖoB.

Coop Mitt får en ny vd och koncernchef med lång och gedigen erfarenhet från detaljhandeln. Meta Persdotter efterträder Anders Stake, som går i pension efter 18 år som vd. 

– Coop Mitt är ett företag byggt på starka värderingar och med ett uppdrag som engagerar. Att få fortsätta arbetet med implementering av den strategi som är lagd kring samhandel för Coop i Sverige, och det med god kunskap om detaljhandelsmarknaden känns mycket stimulerande, säger Meta Persdotter.

Att säkra fortsatt tillväxt och god lönsamhet är ett mycket viktigt uppdrag, menar Persdotter som ser hållbarhet, miljö och medlemsnytta som den andra delen i uppdraget.

– Vill företag säkra återväxt bland yngre målgrupper är det ett måste att visa på en tydlighet kring det arbete som görs för hållbarhet, miljö och möjligheten att påverka, säger Meta Persdotter.

Meta Persdotter, 55, är i dag kommersiell direktör inom Runsvengruppen AB som bland annat äger ÖoB. Hon har tidigare vd-erfarenhet i Duka AB och Svenska Spel AB. Hon har även varit kommersiell direktör för Rusta AB, försäljningschef i Stadium och chef för Ikea i Kungens kurva. I sin tidiga karriär arbetade hon nio år inom kooperationen i Västernorrland. Meta är också sedan fyra år ordförande i Ridsportsförbundets tävlingskommitté.

Hon tillträder som vd för Coop Mitt den 1 november 2019.

– Det är en stor glädje att få välkomna Meta Persdotter som vd i föreningen. Hon är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap, förändringsarbete och att driva försäljning inom handel, säger Maria Rudolphi, ordförande i Coop Mitt.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094