23948sdkhjf

Första spadtaget för Lidls NollCO2-butik

Öppnar ett stenkast från Willys.

I dag togs det första spadtaget för Lidls första energicirkulära butik i Sverige. Butiken, som Fri Köpenskap tidigare berättat om, byggs i Visby på Gotland, ett stenkast från Willys.

– Det kommer att bryta ut ett priskrig där men vi har alla stor respekt för Lidls första etablering på ön. Konkurrensen kommer att bli mördande, säger Karl-Johan Stålhammar, vd på Coop Gotland till Fri Köpenskap.

Butiken motsvarar den nya certifieringen NollCO2 som enligt Lidl är en av de tuffaste i världen. Målet med certifieringen är att butiken ska ha ett nollutsläpp av koldioxid under hela sin livstid, från ritbord till rivning.

– Med det här projektet vill vi vara pionjärer och visa att det går att bedriva verksamhet med ett netto-noll-utsläpp, säger Annika Skogvik, tf. hållbarhetschef på Lidl Sverige i en kommentar.

Butiken öppnar på Skarphällsgatan och får en försäljningsyta på 1 300 kvadratmeter. Hållbarhetsfokuset genomsyrar fastigheten.

– Till exempel kommer det finnas såväl energisnål belysning, solcellsanläggning och växtlighet på butikens tak som eko-zoner för insekter och fåglar samt laddstationer för elbilar och cyklar, säger Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141