23948sdkhjf

Coop bryter med franchisetagare

Coop-butiken i Kisa står nu utan franchise-tagare sedan Coop Butiker & Stormarknader, CBS, och franchisetagaren Anna Johansson går skilda vägar.

Vi har en affärsöverenskommelse kring att vi avslutar samarbetet och vi vill passa på att tacka Anna för hennes tid i Kisa, säger Helena Mattsson, försäljnings- och driftchef för vardagshandel inom CBS till Vimmerby tidning.

Butiken har inte lyckats att nå de mål som tänkt.

Idag har jag haft min sista dag här på Coop i Kisa, jag klarar helt enkelt inte att leverera det som krävs. Det är med blandade känslor, har varit en intensiv lärorik utmaning. Jag vill passa på att tacka alla kunder och personal för allt. Nu kommer jag va rik på tid ett tag framöver och det är något jag saknat", skriver Anna Johansson i ett Facebook-inlägg den 30 juni.

Inlägget möts av förvånade kunder som tycker att butiken steppat upp sig rejält.

Va tusan, tycker det blev en trevligare butik efter du tog över”, skriver en.

”Det var oväntat. Nu när butiken moderniserats och snyggats upp. Men man måste känna att det funkar för egen del. Jag som kund tackar för ditt jobb”, skriver en annan.

”Tråkigt Anna. Det har hänt mycket positivt på Coop Kisa senaste året”, skriver en tredje.

Den stora ombyggnaden blev en lång process och har tagit väldigt mycket energi, menar Anna Johansson.

– Kraven är många när man driver en sån här verksamhet, och jag har nog inte kunnat leva upp till dem alla. Mest tid har jag ägnat åt våra mjuka värden, för att jag tror att utveckling börjar där, säger Anna Johansson till Vimmerby tidning.

Planen var att fortsätta hela sommaren och därefter göra en utvärdering. Men det hela gick snabbt och hon tror ändå att beslutet är rätt både för henne och butiken.

– Nu ser vi dock att trenden är positiv för butiken, kunderna kommer och butiken är hur fin som helst. Vi har jobbat stenhårt med kundbemötandet och jag har fokuserat på att få ihop en bra personalgrupp, och det har vi lyckats med, men tyvärr har det kanske tagit lite för lång tid. Jag är hur som helst jättenöjd med det jag har åstadkommit.

En tillfällig butikschef har tillsatts och en rekryteringsprocess av långsiktig efterträdare ska inledas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109