23948sdkhjf

Greenfood köper finsk verksamhet

Den svenska livsmedelskoncernen Greenfood köper det börsnoterade finska livsmedelsföretaget Apetitd freshcutverksamhet i Helsingfors.

Genom affären vill Greenfood stärka sin position i Finland inom retail- och horeca, hotell, restaurang och cafésektorn, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Apetits verksamhet inom färdigskuren frukt och grönt har 120 medarbetare och är belägen i Kivikko i Helsingfors. Verksamheten levererar till retail- och horeca-kunder runt om i Finland och har en omsättning som i fjol uppgick till 23,2 miljoner euro. Försäljningen av verksamheten väntas slutföras under andra hälften av 2019.

Greenfood är en nordisk ledande leverantör av färska skurna grönsaker. 2018 omsatte Greenfood 4,7 miljarder svenska kronor och koncernen har drygt 1 300 anställda.

– Genom förvärvet stärker vi vår nuvarande position i Finland inom hälsosam convenience-mat och fortsätter vår tillväxt i Finland. Köpet kompletterar vår nuvarande fabrik Salico Oy och ger oss tillgång till ytterligare en modern produktion av skuren frukt och grönt. Tillsammans med vårt företag Snackpoint Oy blir vi nu en ledande convenienceleverantör inom retail och horeca, säger Björn Johansson, vd för Greenfood Fresh Cut.

– Apetits ambition är att erbjuda hälsosam och god mat med bas av grönsaker för att främja konsumenters välbefinnande. Det känns tryggt att vi delar den ambitionen med Greenfood, ett stort och ambitiöst företag med djup förståelse för branschen. Vi är övertygade om att Greenfood har förmåga att vidareutveckla freshcut-verksamheten i en större skala, säger Juha Vanhainen, koncernchef för Apetit Group.

Affären måste godkännas av konkurrensmyndigheter.

Parterna ville först inte avslöja köpeskillingen, men senare under onsdagen meddelade Apetit att den är 13,8 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095