23948sdkhjf

Tvisten i Rosengård över – Interfoods butik har öppnat

Uppgörelse nådd mellan Bergendahls och Trianon.

Den segdragna och infekterade tvisten mellan Bergendahls Food och Trianon är över. I ett pressmeddelande meddelar Bergendahls att parterna är överens om att avsluta den två år långa konflikten som resulterat både i ett offentligt ordkrig och en juridisk tvist.

Tvisten gäller en butikslokal i Rosengårds centrum som i oktober 2018 ledde till att en av Malmös största butiker, City Gross i Rosengård, begärdes i konkurs av fastighetsvärden Trianon. Men tingsrätten gick inte på Trianons linje och avvisade konkursansökan samt ålade Trianon att ersätta City Gross med 220 000 kronor. I december meddelade Bergendahls att City Gross-butiken stängs. Trianon drog då tillbaka sin talan i Malmö tingsrätt men Trianons vd Olof Andersson fortsatte att insistera på att City Gross skulle betala en hyresskuld på 13 miljoner kronor. Den 31 mars lämnade City Gross lokalerna i Rosengårds centrum.

Nu är parterna överens om en uppgörelse som enligt pressmeddelandet innebär ”att alla meningsskiljaktigheter i ärendet är avslutade”.

– Det är aldrig roligt med tvister och speciellt inte sådana som drar ut på tiden. Framför allt tar de tid och fokus från sådant som hade varit viktigare att ägna sig åt. Vi är nöjda med att ha nått en uppgörelse och att vi nu kan lägga detta bakom oss, säger Olof Andersson, vd Trianon, och Peter Lund, vd för Bergendahls Food i ett gemensamt uttalande.

Hur uppgörelsen ser ut avslöjas dock inte.

Butikslokalerna i Rosengårds centrum, med en säljyta på 6 000 kvadratmeter, har nu tagits över av familjeföretaget Maximal Interfood. Den 23 juni öppnade världsmatbutiken Interfood som marknadsför sig med sloganen ”billig etnisk mat från alla nationer”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109