23948sdkhjf

Stort tapp för Linas Matkasse

Satsar på det vegetariska utbudet.

Matkasseföretaget Linas Matkasse, en veteran i branschen, såg sin omsättning minska för första gången sedan starten 2008. Omsättning uppgick 2018 till 1,24 miljarder norska kronor, en minskning på 2 procent, det skriver Di Digital.

Samtidigt visar de senaste siffrorna också att Linas Matkasse gjorde ett minusresultat på 342 miljoner kronor, en ökning på cirka 700 procent i jämförelse med året innan.

Men företagets vd Jonas Karlén är lugn då han menar att det är den svenska marknaden som sticker ut och att den norska och danska verksamheten presterat bättre.

– För Sverige var 2018 ett stort transformationsår och vi har under de senaste 12 månaderna förändrat och moderniserat alla delar av den operationella verksamheten, säger han till Di Digital.

En av dessa förändringar presenterade Linas Matkasse idag, måndag, då företaget nu lanserar två nya kassar. Kassarna som riktar sig mot mindre hushåll är en vegetarisk kasse och en flexitariansk kasse, båda för två personer.

– Vi vet att allt fler vill äta vegetariskt, men vi ser också att det ibland saknas kunskap om vegetariska recept och hur man ska äta för att få i sig fullgod näring. Det finns helt enkelt en tröskel som hindrar folk att ta steget fullt ut, säger Lina Gebäck i ett pressmeddelane.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.211