23948sdkhjf

Ny butikschef på Hemköp Nacka Forum – tredje i år

Tar över efter Joakim Markusson.

I januari kunde Fri Köpenskap berätta att Hemköp värvat in Ica Supermarket Fisksätras butikschef Joakim Markusson till butiken i Nacka Forum. Han tog över efter Joselin Mella som i stället blev butikschef i den nygamla butiken Hemköp Stäket.

Nu är det dags för ett nytt skifte då Mathias Eriksson går in som ny butikschef. Han har 30 år inom Ica bakom sig och kommer närmast från en tjänst som kundansvarig på Ica Butikskonsult inom affärsområden.

Det ska bli fantastiskt kul och utmanade. Första steget blir att lära känna medarbetarna och sätta mig in i rollen, säger han till Fri Köpenskap.

Mathias Eriksson har också gedigen erfarenhet från butiksdrift.

– Den största delen av min arbetsföra tid har varit i butik, senast på Ica Nära Armégatan i Västra Skogen (Solna) där jag slutade i september 2018. Det ska bli fantastiskt kul att komma tillbaka till butik. Det är nog det som ligger mig mest varmt om hjärtat. 

Mathias Eriksson påbörjar sin nya tjänst nästa vecka. Därmed har också tre butikschefer haft hand om Hemköp Nacka Forum under 2019. Claes Salomonsson, presschef på Axfood och tf. presschef på Hemköp, tycker inte att omsättningen av butikschefer är ett tecken på att butiken går dåligt.

– Nej, dagligvaruhandeln brukar kunna ha ganska stor omsättning på butikschefer generellt så bytet är inte ovanligt på något sätt. Men absolut är det en butik i ett tufft läge med hård konkurrens. Det är ett tufft jobb som Mathias Eriksson tar sig an men vi tror och hoppas på honom, säger Claes Salomonsson till Fri Köpenskap.

Butiken ligger i nära anslutning till Årets butik på Dagligvarugalan 2018, Ica Maxi Nacka, samt Willys Hemma i köpcentrumet och Tempo i Jarlaberg.

Fokus kommer enligt Mathias Eriksson att bli ett vasst kundmöte.

Ett bra bemötande mot kunderna är nyckeln och något som Hemköp Nacka Forum redan är bra på. Sedan får vi titta mer på vilka mervärden vi kan erbjuda i området. 

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094