23948sdkhjf

Vegafish i konkurs – igen

Fick inte ihop finansieringen.

Vegafish, företagets vars affärsidé är att odla jätteräkor på land har försatts i konkurs under sommaren. Detta efter att företaget inte kunnat få till den finansiering som krävts för att skala upp verksamheten och få igång lönsamheten, det skriver Lysekilsposten.

Vegafish har varit olycksdrabbat tidigare och gick under 2017 i konkurs för första gången för att sedan återuppstå igen under 2018. I maj i år avgick även företagets vd, Matilda Olstorpe på grund av meningsskiljaktigheter om företagets drift. Även företagets två anställda har sagt upp sig själva, går det att läsa i konkursansökan.

– Jag förstår att man inte har kunnat hitta finansiärer när man, i och med mitt eget och personalens avhopp, har tappat all kompetensen inom företaget, säger Matilda Olstorpe till Lysekilsnytt.

Enligt henne är konkursen dock inte nödvändigtvis slutet för odlade jätteräkor i Sverige.

– Det finns mycket god potential och vi har ett upparbetat nätverk med kunder och kontakter, vi behöver bara få myndigheterna och rätt investerare att hänga med i utvecklingen när det kommer till miljövänligt landbaserat vattenbruk, säger hon till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062