23948sdkhjf

Matvärlden rekryterar butikschef från Hemköp

Årets ledare 2018 lämnar Hemköp. Blir butikschef hos Matvärlden.

I början av juli kunde Fri Köpenskap berätta att Matvärlden rekryterat Nicklas Hagberg som tillträder i slutet av augusti och blir ny butikschef till butiken i Veddesta norr om Stockholm.

Nu har kedjan även gjort klart med en ny butikschef till den nya butiken i Vällingby, som tas över från City Gross den 1 september. Joselin Mella är en riktig prestigevärvning enligt Per Ekstrand, driftschef och delägare i Matvärlden.

Jag har jobbat med henne tidigare och kan skriva under på att hon har ett mycket bra driv, goda ledaregenskaper och en djup och bred kunskap inom det etniska sortimentet, inte minst från tiden på Alby Matcenter (Matrebellerna). Något som är värdefullt för vår framtida utveckling, säger han till Fri Köpenskap.

Joselin Mella har chilenska föräldrar och kommer närmast från rollen som butikschef på Hemköp Stäket. Dessförinnan var hon också butikschef i Hemköp Nacka Forum som Fri Köpenskap skrev om i samband med butikschefsbytet senast i går.

Joselin Mella fick priset som Årets ledare inom Hemköpskedjan 2018 och startar sin nya tjänst i slutet av augusti.

– Hon är en ung och lovande talang med framtiden för sig, vilket är precis vad vi behöver när vi sätter upp den nya butiken, säger Per Ekstrand.

Exakt öppningsdatum är i dagsläget inte klart men Joselin Mellas första uppgift blir att sätta ihop och utveckla ett bra team när nycklarna lämnas över den 1 september.

– Hon tar med sig Erika Forsberg som blir ställföreträdande butikschef och i övrigt blir det i stort sett hela gänget från City Gross som tackat ja till att hänga med i omställningen, vilket känns fantastiskt.

Och det blir knappast någon lugn start.

– Vi ska tillsammans med alla våra duktiga medarbetare snabbt och effektivt ställa om butiken till en Matvärlden med mer kyla och stora satsningar på färskvaror, manuella avdelningar och etniska produkter, berättar Per Ekstrand som också avslöjar att han gjort klart med en HR-ansvarig till Matvärlden, Hanna Elnerud.

Hanna Elnerud har varit tillförordnad butikschef hos Matvärlden Veddesta i nio månader.

– Vi vill jobba med medarbetareutveckling och på så sätt fortsätta att förbättra vårt erbjudande, kundlöfte och kundservice som över tid är några av de viktigaste delarna i verksamheten, konstaterar Per Ekstrand.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14