23948sdkhjf

Paradiset på jakt efter centralkök

Ska vässa färdigmatserbjudandet.

Paradiset är på jakt efter en 150-250 kvadratmeter stor lokal som ska fungera som en centralkök för färdiglagad mat. I dagsläget produceras den egna färdiga maten i omkring 70 plus 20 kvadratmeter köksyta i butiken i Sickla.

– Vi klarar av att göra ungefär 1 000 sallader i veckan med den yta vi har nu men efterfrågan är betydligt större än så. Hade vi vetat att det skulle bli så här hade vi aldrig byggt butiken som vi gjorde men det är lätt att vara efterklok, säger Paradisets grundare Johannes Cullberg till Fri Köpenskap.

Tanken med centralköket är att fortsätta utveckla färdigmatsprogrammet när det gäller saker som egna sallader, smoothies, mellanmål och frukostar. Många tänkbara platser finns med i planerna.

– Det viktiga är produktionskostnad och att lokalen är lätt att transportera ifrån. Om den sedan hamnar i Sundbyberg, Solna, Bandhagen eller Skärholmen är inte lika viktigt.

Paradiset säljer färdigmat både i butikerna och online. Dessutom blir beställningar från företag allt vanligare.

– Det är väldigt många företag som hör av sig men i dagsläget tvingas vi ibland tacka nej för att vi inte kan leverera tillräckliga volymer. Det vill vi ändra på.

Att Paradiset väljer råvaror baserat på etik och hälsa tror han är en fördel när det kommer till catering.

Vi har en kvalitetsstämpel som gör det intressant för företagen att bjuda på vår mat till kunder och anställda, säger Johannes Cullberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079