23948sdkhjf

Paradiset på jakt efter centralkök

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Ska vässa färdigmatserbjudandet.

Paradiset är på jakt efter en 150-250 kvadratmeter stor lokal som ska fungera som en centralkök för färdiglagad mat. I dagsläget produceras den egna färdiga maten i omkring 70 plus 20 kvadratmeter köksyta i butiken i Sickla.

Läs också: Paradisets grundare om konkursen: ”Hoppas kunna komma tillbaka på något sätt”

– Vi klarar av att göra ungefär 1 000 sallader i veckan med den yta vi har nu men efterfrågan är betydligt större än så. Hade vi vetat att det skulle bli så här hade vi aldrig byggt butiken som vi gjorde men det är lätt att vara efterklok, säger Paradisets grundare Johannes Cullberg till Fri Köpenskap.

Tanken med centralköket är att fortsätta utveckla färdigmatsprogrammet när det gäller saker som egna sallader, smoothies, mellanmål och frukostar. Många tänkbara platser finns med i planerna.

– Det viktiga är produktionskostnad och att lokalen är lätt att transportera ifrån. Om den sedan hamnar i Sundbyberg, Solna, Bandhagen eller Skärholmen är inte lika viktigt.

Paradiset säljer färdigmat både i butikerna och online. Dessutom blir beställningar från företag allt vanligare.

Läs också: Paradiset i konkurs

– Det är väldigt många företag som hör av sig men i dagsläget tvingas vi ibland tacka nej för att vi inte kan leverera tillräckliga volymer. Det vill vi ändra på.

Att Paradiset väljer råvaror baserat på etik och hälsa tror han är en fördel när det kommer till catering.

Vi har en kvalitetsstämpel som gör det intressant för företagen att bjuda på vår mat till kunder och anställda, säger Johannes Cullberg.

Mer om: färdigmat | Paradiset
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Chefen har ordet
Magnus Johansson: ”Våra system har stått pall i krisen”

Så tros påsken påverkas: ”Styr om till mer paketerat”

Coronakrisen tros påverka påskförsäljningen både geografiskt och när det gäller sortimentet. ”Vi styr om mot mer färdigpackat”, säger Håkan Börjesson, handlare hos Ica Supermarket BBB i Sunne.

Nya riktlinjer för hur handeln ska minska smittspridningen

Bergendahls lägger ner lager – 12 varslas om uppsägning

De skiftar från matproduktion till skyddsvisir

Ska producera 15 000 visir om dagen.

Nyhetsbrev

Coronaviruset
Nielsen: Så har corona påverkat handeln – och så kan det utvecklas

Hur har försäljningen påverkats av covid-19 och vad händer om myndigheterna tar till ännu skarpare åtgärder? Det har analysföretaget Nielsen undersökt.

Arkiv

Ny tjänst för hemkörd mat gör succé

Trendbrottet: Nu minskar emv-andelen

Ica går om Coop i hållbarhetstoppen

Walmart tar tempen på sina anställda

Brist på svensk färs i butikerna

Klart för 3D-butik – en av Lidls största investeringar

Lidl storinvesterar i en unik 3D-butik i Jönköping.

Butik i konkurs i Oxelösund

Plus

Mötet
Matstället à la farmor Greta blir kronan på verket

Marie Söderberg, handlare på Ica Matkassen, vågar lyfta blicken och se framåt.

Coronaviruset
Butikens nya bil fick rutan krossad – skulle leverera mat till riskgrupper

Fortsatt oro bland producenterna

På nytt jobb
Ny HR-direktör på Bergendahls

Auto_mat öppnar ny franchisebutik i centralt läge

Corona tros inte bromsa Coops Netto-omställningar – här är nästa fem

”Som det ser ut i dag kommer vi att hålla tidsplanen”.

Coops nya gränshandelsbutik öppnar – utan gränshandel

1 300 ansökningar till Coops lagerterminal

Efter 46 år kan lanthandeln återuppstå

Coronaviruset
Branschen stöttar ny tjänst – gratis hemleverans av varor till riskgrupper

1

Ny storfusion på gång inom Coop

Coronaviruset
Här är de samhällsviktiga yrkeskategorierna

Nu värderas Ica och Axfood högre

Coronaviruset
Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Coronaviruset
Personal flyttar tillfälligt mellan företagen

Coronaviruset
Flyttar fram Icanders öppning

Maxi-butik bygger om och ut: ”Blir lite som en handelsplats”

Flexibel seniorrabatt – nytt grepp för att rädda äldre

Coronaviruset
Här stänger Coop för att kraftsamla personal

Coronaviruset
Lidls krispaket – morgonöppet och plexiglas

Nettoköpet och e-handeln fick KF:s resultat att rasa

Chefen har ordet
”Rimligt att vi i vår bransch applåderar för oss själva”

På nytt jobb
Hon går från Martin & Servera till Ica

Se alla Företagens egna nyheter

A50- en kraftfull Android mobil POS

Nordic Retail följer de danska myndigheternas rekommendation

Checkpoint Systems på EuroShop 2020

Vad är det bästa köksredskapet att använda på en keramisk

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Erbjud kunder fler betalsätt med våra PAX Android terminaler

E700: Smart och modernt kassa- och betalsystem

Bärkassar som skapar merförsäljning – 3 tips för din bärkassedesign

Presentinslagning: 3 goda råd huvudkontoret bör överväga

Presentpapper till julen 2019 – den hållbara julen

3 tips på miljövänligt emballage utan merkostnader

Miljövänligt emballage – känn dina certifieringar

Hållbar förpackningslösning till Eplehuset

Miljö och kvalitet i fokus hos Filippa K

Acne Studios kamp för miljön med miljövänliga förpackningar

Total emballagelösning till VÆRSGO

Interpay visar världens modernaste allt-i-ett terminaler på Retail Experience Live 2019, Kistamässan

Stormberg gör besparingar på emballage genom nytt samarbete

Hållbar design till Björn Borg

Emballagedesign för e-handel är effektiv branding

Påsen som driver trafik till ARK Bokhandels webbsida

Branding: Så väljer du rätt presentinslagning

Scanlux Packaging blev totalleverantör av emballage till Crosseyes

3 inslagningstrender till vår och sommar 2019

HOPE får miljövänliga och exklusiva påsar från Scanlux Packaging

Sänd till en kollega

0.156