23948sdkhjf

Ica Oppeby vill bli Kvantum – värvar ny kompanjon

Conny Holmström och Linda Holmström är handlare på Ica Supermarket Oppeby i Nyköping. Nu tar de in en beprövad kraft, Jimmy Wolffberg, som kompanjon för att kunna fokusera på framtiden och ta ett helhetsgrepp över butiken. Inom fyra till fem kilometer har man ovanligt många stora konkurrenter så det gäller att steppa upp.

– Vi tittar på förnyelse, antingen genom ombyggnad och uppfräschning av butiken eller omprofilering till Kvantum i dialog med Ica, säger Conny Holmström till Fri Köpenskap.

För att byta format till Kvantum krävs större yta.

– Antingen får vi bygglov från kommunen eller så kan vi bygga ut inom befintliga lokaler. Det andra benet som krävs för en Kvantumbutik är utbud med manuella diskar och bageri, men det har vi redan. Allt är i ett tidigt skede och för att kunna fokusera fullt ut tar vi in Jimmy Wolffberg som kompanjon för den dagliga driften.

– Det är för att vi ska kunna koncentrera oss på ombyggnad och ta ett helhetsgrepp genom att till exempel förbättra arbetsrutiner och gå in på djupet på olika avdelningar. I den dagliga driften hinner man inte fokusera framåt.

Det som ligger först är byte av köldmedia som sker nästa år.

– Sedan får vi se. Blir det ombyggnad i befintlig yta drar det igång nästa år.

Läs mer: Så här skiljer sig Ica-koncepten.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172