23948sdkhjf

Juryarbetet för Årets Kött- och Charkuteributik utmanande

| Av Siw Kejonen | Tipsa redaktionen

DAGLIGVARUGALAN: Klockan 9.00 den 16 augusti presenteras alla finalister i 20 kategorier i Dagligvarugalan 2019 live på Fri Köpenskaps Facebook.

Läs också: Sveriges tio bästa matbutiker – enligt Årets butik-juryn

I fredags berättade Jessica Blockström om juryarbetet i kategorin Årets Skönhetsavdelning. Nu är det dags för Ingela Stensson, omvärldsanalytiker, att ta på sig juryglasögonen när finalister till Årets Kött- & Charkuteriavdelning ska bedömas.

Hur har synen på kött förändrats de senaste åren?

– Köttet är i skottgluggen inför framtidens klimatutmaningar. Två saker står vi inför. Man vill äta mindre kött och tittar mer på kvalitet. Det har hänt mycket i köttdisken. Packat kött har känts industriellt framtaget på ett rationellt sätt. Nu väljer vi med känslan och då behöver man ändra i erbjudandet.

– Det stora skiftet visar att nu vill man veta inte bara att köttet kommer från Sverige utan också vilken gård som levererat det. Många butiker har samarbete med lokala gårdar. Kunden vill ha kött som är uppfött i närheten med bondens namn på förpackningen. Konsumenten visar större intresse och vill skaffa sig kunskap.

Läs också: Tina Nordström leder Dagligvarugalan 2020

– Vi kanske äter mindre kött men det vi äter ska vara bra. På charksidan ligger Sverige efter Italien.

Fler ansökningar från butikerna med fina presentationer av verksamheten och till och med film har kommit in. 

– Tidigare har det varit påvert och svårt att bedöma bidragen. Nu är kommunikationen till kunden med i ansökan. Det är en fantastisk förändring som skett på fem år, många butiker är väldigt duktiga.

Vad kan du med din omvärldsblick tillföra gruppen?

Läs också: Dagligvarugalan nu ännu viktigare – glöm inte nominera

– Vi har olika roller vilket är bra. Jag koncentrerar mig på att se ur konsumentens synvinkel på kommunikationen. Sedan har vi köttexperter. Vi har jobbat med kriterierna kvalitet och kundkommunikation strukturerat. Hygien är jätteviktigt. Och köttkunskap vilket märks i utbudet.

Vilken har varit den största utmaningen under arbetet?

– Vi har rekordmånga, 43, nomineringar från butikerna. Många är jätteduktiga med drivna köttmästare och engagerad personal.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dalsspiras Grillost även på Willys

Butiken delade ut miljöpris till treåringar

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Nu är det officiellt: Amazon väljer Eskilstuna logistikpark

Matöppet efter Coop

Nyhetsbrev

Icalager hotas av vite

Arkiv
1

Nu stänger Netto för gott

Matpriserna på väg att återhämta sig

De tar över försäljningen av Four O´Clock

Allt närmare Amazon Go-lansering i London

Fåröbutik bygger om

Nu river Ica för att bygga nytt

Hon bygger om butiken helt – tidigare än planerat

Amazon bekräftar: Svensk sajt blir verklighet

Kommunen kan sätta stopp för ny Coop

Matkasseföretaget blir helt klimatneutralt

Coop stänger ner i Växjö

På nytt jobb
Ny ordförande för Tempos handlarförening

Rekordhandel i Värmland när gränsen öppnades

Första franchisetagaren för obemannat koncept

Amazon ser ut att få helsvensk lansering

På nytt jobb
Återvänder till Duni – som vd

Klart med Netto i Värmland – fyra butiker ställs om och två läggs ned

Två av butikerna blir Coop och två blir lågprisbutiker under Pekås varumärke.

Coops nya mjölkpaket ska stötta Bris

Tungt namn lämnar Linas Matkasse-koncernen

Dagligvaruindex: Försäljningen upp 9,3 procent i juni

Oprah Winfrey investerar i Oatly – tar in två miljarder kronor

Foodora hackat – en halv miljon kunders personuppgifter läckta

22 procents minskad omsättning för Cloetta

På nytt jobb
Regionchef hos Coop/Netto går till City Gross

Matkanonen tar över när Lidl stänger

Norgesgruppen lägger 200 butikers order hos Pricer

Försäljningen av plastpåsar störtdyker

Uber i miljardaffär om matleveranser

Lidlbutik behöver mer yta – bygger ut i Femman

Lista: Sista rycket i Netto-omställningarna avklarat

Se alla Företagens egna nyheter

Unboxing – Är din förpackning värd att packa upp?

Ny katalog: försändelseemballage till din webbshop

Paptic: Ett hållbart pappersemballage med plastens fördelar

E-handel: Varumärkesförpackningar ökar försäljningen

Ny katalog: Emballage och inslagning för butik och webbshop

A50- en kraftfull Android mobil POS

Nordic Retail följer de danska myndigheternas rekommendation

Checkpoint Systems på EuroShop 2020

Vad är det bästa köksredskapet att använda på en keramisk

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Erbjud kunder fler betalsätt med våra PAX Android terminaler

E700: Smart och modernt kassa- och betalsystem

Bärkassar som skapar merförsäljning – 3 tips för din bärkassedesign

Presentinslagning: 3 goda råd huvudkontoret bör överväga

Presentpapper till julen 2019 – den hållbara julen

3 tips på miljövänligt emballage utan merkostnader

Miljövänligt emballage – känn dina certifieringar

Hållbar förpackningslösning till Eplehuset

Miljö och kvalitet i fokus hos Filippa K

Acne Studios kamp för miljön med miljövänliga förpackningar

Total emballagelösning till VÆRSGO

Interpay visar världens modernaste allt-i-ett terminaler på Retail Experien...

Stormberg gör besparingar på emballage genom nytt samarbete

Hållbar design till Björn Borg

Emballagedesign för e-handel är effektiv branding

Sänd till en kollega

0.125