23948sdkhjf

Nedräkning för finalistsläpp i Dagligvarugalan

DAGLIGVARUGALAN: Klockan 9.00 den 16 augusti presenteras alla finalister i 20 kategorier i Dagligvarugalan 2019 live på Fri Köpenskaps Facebook.

Kerstin Landeblad, varumärkeschef på Lantmännen, Unibake berättar om det som är viktigt att tänka på i juryns arbete för Årets Brödavdelning. Under några dagar har Jessica Blockström, Ingela Stensson och Per Nilsson delat med sig av jurygruppsarbetet i sina grupper.

Vad är viktigast att tänka på?

– Att se till helheten. Hur butiken arbetar med sortiment, inspiration, exponering, lönsamhet och miljö. Ett 50-tal nomineringar kom in och en hel del från olika håll, vilket betyder att avdelningen brödavdelningen ökat i betydelse. Det är jättekul.

Hur ser startfältet ut i år?

– Det är mitt andra år i juryn som är intakt sedan förra året. Vi har fått in många starka bidrag. Ett första urval gjordes av alla jurymedlemmar och när vi sammanställde visade det sig att vi var väldigt eniga och valt i stort sett samma tio butiker, vilket var intressant. Det var svårare att enas om de tre finalisterna.

På vilket sätt förnyar ni er?

– Vi bedömer samma kriterier som förra året, men förnyar oss genom att hänga med i kategoriutveckling och trender. Juryarbetet har fungerat mycket bra och nu är bara det viktigaste kvar, att välja ut vinnaren.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11