23948sdkhjf

Lidl vill starta hjärtan i hela Danmark

Kedjan vill placera ut hjärtstartare i utvalda butiker.

Varje år drabbas 4000 danskar av hjärtstopp.

År 2001 hjälptes 1,4 procent av de drabbade av hjärtstartare, en siffra som år 2016 stigit upp till 13,4 procent

Ökningen beror bland annat på att allt fler hjärtstartare hänger på platser runt om i landet men det är idag bara en tredjedel som har tillgång till sådan dygnet runt i landet.

Därför tänker Lidl nu tillsammans med non-profit organisationen Hjerteklub.dk placera ut hjärtstartare på utvalda butiker runt om i landet som ska vara tillgängliga året runt, det skriver kedjan i ett pressmeddelande.

- Vi utvecklar konstant vårat butiksnät och det betyder att vi får fler och fler butiksväggar att hänga hjärtstartare på, säger Mads T. Nielsen, utvecklings- och fastighetsdirektör på Lidl.

- Hjerteklub.dk ger os en utvärdering av var det finns störst behov och på deras inrådan hänger vi upp hjärtstartare på alla de butiker som inte redan har en hjärtstartare på ett avstånd om 200 meter, säger han.

De första hjärtstartarna hänger redan uppe och snart ska de även spridas till Lidls butiker på Jyllinge, Rønne, Slagelse, Sorø och Thisted.

Lidl hoppas att de första 40 hjärtstartarna ska hängas inom ett år.

- Vi på Lidl vill vara en aktiv del av lokalsamhället. Därför är vi riktigt glada för att vi i samarbete med Hjerteklub.dk kan bidra till att sätta upp livsräddande hjälpmedel i de områden där våra butiker finns, säger CSR-chef på Lidl, Lærke Skaksen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094