23948sdkhjf

Lanthandeln vann altanstrid

Trafikverket förlorade i Torö.

Fri Köpenskap har tidigare skrivit om Torö Lanthandels tvist med Trafikverket om en altan som ansågs vara en trafikfara och därför skulle monteras ner. Torö Lanthandel höll inte med och för dem var frågan om altanens vara eller icke vara en avgörande fråga då den bidragit till ett ökat besöksantal, något som för en liten butik i slutändan kan vara skillnden mellan liv och död.

Nu har Länstyrelsen tagit beslut i frågan och de avslår Trafikverkets önskan om rivning - till stor glädje för Torö Lanthandel.

– Det är förstås en stor glädje för oss att mottaga detta beslut. Det har varit något som både tagit kraft, tid och energi. Vi riktar även ett stort tack till alla som hjälpt och stöttat oss på denna resa ingen nämnd och ingen glömd, skriver Torö Lanthandel på sin facebooksida.

Lanthandeln har även arbetat för att få till en permanent hastighetssänkning vid butiken till 30 kilometer i timmen, något som nu endast gäller sommartid. Tidigare har frågan avslagits av Länsstyrelsen men nu har myndigheten skickat en remiss till Trafikverket om en permanent hastighetsbegränsning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109