23948sdkhjf

Tron på framtiden ökar sakta men säkert

För tredje månaden i rad ökar butikernas framtidstro, det framgår av den senaste Handelsbarometern från Svensk Handel. Även om tillförsikten ökar så ligger den med undantag från e-handlarna under index på 100. Totalt ökade förväntningarna med en enhet till 97,7.

I den fysiska handeln ökade framtidstron bland sällanköpshandlarna mest med 1,8 enheter till 97 samtidigt som dagligvaruhandeln var mer försiktig, där ökade tron endast med 0,2 enheter till 98,3.

– En ny termin står för dörren och det ger ett uppsving för många butiker. Vi är många som köper en ny blus eller skjorta till jobbet, nya träningskläder och framförallt en hel del skolprylar inför barnens skolstart, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel i en kommentar

E-handlarnas framtidsförväntningar ökar med 2,0 enheter till 106,3 i augusti där tron på lönsamhet ökar något men där den fortfarande ligger på en låg nivå.

– Tillväxten i detaljhandeln sker på nätet och e-handlarna har all anledning att se med tillförsikt på framtiden. Smolket i glädjebägaren är lönsamhetsutmaningen. Hård konkurrens gör att många e-handlare har svårt att omsätta ökad försäljning i stigande lönsamhet, säger Karin Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094