23948sdkhjf

Pappersbaserade färskvaruförpackningar ökar

Smurfit Kappa har sett en markant ökning av antalet företag som letar hållbara förpackningsalternativ för färsk frukt och grönsaker.

Smurfit Kappa lanserade sitt Better Planet Packaging-initiativ förra året, en portfölj med produkter som har utformats för att ersätta befintliga förpackningar när många varumärken sätts under ökad press att bli mer hållbara. I en nyligen genomförd undersökning svarade 75 % av konsumenterna att de föredrar pappersbaserade förpackningar framför mindre hållbara alternativ.

Den portugisiske druvproducenten Pomares do Sol kontaktade Smurfit Kappa med avsikten att hitta en lösning som skulle uppfylla hållbarhetskraven, stärka varumärkets profil och kunna klara resan genom en komplex och krävande leveranskedja.

Smurfit Kappa har lång erfarenhet av att skapa förpackningslösningar för jordbrukssektorn, inklusive företagets prisbelönta SoFru-förpackning för bär.

Liksom SoFru-förpackningen är den nya lösningen en korg av wellpapp som är lätt att montera och där högkvalitativa färger och grafik kan tryckas för att fånga kundernas uppmärksamhet i butiken. Förpackningen är helt återvinningsbar och designad för att säkerställa att frukten hålls i perfekt skick från gården och hela vägen till konsumenten.

Raul Andre, vd för Smurfit Kappa Celapack kommenterar:

– Detta var resultatet av en kollaborativ process med Pomares do Sol där vi analyserade alla aspekter av leveranskedjan och produktkraven.

– Att stärka varumärkesprofilen var en viktig faktor och vi skapade också en förpackningslösning som har en livslängd som matchar den hos produkten på insidan, vilket är mycket viktigt.

Smurfit Kappas Better Planet Packaging har som mål att minska förpackningsavfallet och adresserar utmaningarna med att avfall och skräp hamnar i haven och på deponier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078