23948sdkhjf

Premiär för Maxibutik med nytt tänk

I dag öppnade Ica Maxi i Coops gamla lokaler.

I dag klockan 10:00 slogs portarna upp till Ica Maxis nya butik i Coops tidigare lokaler i Burlöv Center i Arlöv.

– Jag hade en mardröm i natt att det skulle stå 14 personer utanför när vi drog upp jalusierna. Men så blev det inte. Det stod hundratals och åter hundratals. Helt fantastiskt, säger handlaren Björn Melin till Fri Köpenskap

Det har varit en stor snackis i området alltså?

– Ja, helt otroligt. Vi har 700 kundvagnar och 500 kundkorgar. Alla är i omlopp och vi har fått stänga insläppet i perioder. Så många har kommit.

Det blev snabba puckar med butiken?

– Ja, jag vet ingen Maxi som har etablerats snabbare. Läget blev klart den 6 mars och sedan dess har ledningsgrupp och personalstyrka rekryterats. Nu, den 21 augusti är vi igång. Helt otroligt hur bra allt har gått och jag vill verkligen lyfta hela gänget som har jobbat stenhårt för att göra det möjligt, förklarar han.

Butiken har 6 000 kvadratmeter säljyta och en personalstyrka på cirka 70 anställda. Butiken får allt det senaste inom Maxi-konceptet och mycket fokus kommer att ligga på lokala varor. Först i kundvarvet kommer hälsa, skönhet och blommor men med god insyn till färskvarorna.

– Det är en stor butik men utan ologiska varuplaceringar. Det är ett bra flöde i kundvarvet och kunderna ser bageriet redan från entrén. Hela färskvaruavdelningen är byggd i ett stort torg med låga skepp så att man får en bra överblick i avdelningen. Det är väldigt lätt att hitta.

Vad tror du om läget?

– Det är otroligt spännande läge både nu och för framtiden. Hela Malmöområdet med pendlingsstationer och bostäder växer hitåt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109