23948sdkhjf

"Coop pay" – här införs nytt betalsystem

Kredit- och betalkorten kopplas till appen.

Fri Köpenskap kunde i onsdags berätta att Coop Norges obemannade och nattöppna butik i centrala Oslo gjort succé. Nu presenteras nästa tekniska nyhet från grannlandet.

Coop Norge inför nämligen ett nytt betalsystem kopplat till kundklubben som går live på måndag den 26 augusti.

– Kreditkortet kopplas till medlemsappen vilket innebär att det räcker med att bara ta med sig mobiltelefonen till butiken, berättar Hege Abrahamsen, regionchef på Coop Extra Öst i Norge för Fri Köpenskap.

Greppet gäller alla medlemmar och därmed alla butiker i landet. Enligt Hege Abrahamsen är Coop först i Norge med greppet.

– Vi har pilottestat det bland anställda under hela juni och sedan har vi kopplat på utvalda medlemmar. Nu är vi redo för full lansering, konstaterar Hege Abrahamsen.

I appen finns en QR-kod som skannas antingen i de manuella kassorna eller självutcheckningskassorna. Legitimering sker med fingeravtryck. Förutom att kunderna slipper kreditkort finns även andra fördelar.

– Det blir mycket enklare eftersom allt samlas på samma ställe. Du behöver varken registrera medlemskort eller plocka fram några rabattkuponger eftersom allt finns i appen. Vi har fått väldigt goda reaktioner på detta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11