23948sdkhjf

Unikt trendbrott för Ica

Nu blir trenden att försäljningen av ekologiska varor minskar allt tydligare. Förra året låg Icas försäljning av ekovaror stilla, och i år ser den för första gången någonsin ut att minska. Det skriver branschsajten Ekoweb.

Försäljningen av ekologiska produkter hos Ica centralt minskade med tre procent under rullande helår juli 2018-juni 2019. Ica har alltså inte lyckats hejda den negativa utvecklingen för ekologiskt som inleddes i redan i början på 2019. Under första kvartalet 2019 minskade försäljningen också 3 procent, enligt Ekoweb.

Icas hållberhetsrapport lyfter fram flera förklaringar till varför ekoförsäljningen minskar. ”Förändringar i försäljningen av det ekologiska sortimentet kan delvis kopplas till ett sämre skördeutfall som påverkar utbudet och i sin tur priserna. Även en svagare svensk valuta påverkar. Intresset för lokal- och svenskodlat fortsätter att öka”, står det bland annat att läsa i rapporten.

Frukt och grönförsäljningen ligger stilla i år. Även det är ett negativt trendbrott eftersom frukt & grönt varit den kategori som visat positiv utveckling, när övriga ekokategorier börjat minska.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113