23948sdkhjf

Amazon går in i indisk dagligvarujätte

Får tillgång till 300 nya butiker i sitt e-handelsnätverk.

Amazon har tagit andelar i Future Retail, en av Indiens största dagligvarukedjor. Transaktionen, som enligt indiska Economic Times framgår av en anmälan hos myndigheter, görs dagarna innan det amerikanska e-handelskonglomeratet planerar öppna ett sitt största så kallade Amazon-campus i världen i Hyderabad i södra Indien.

Indiens e-handelsmarknad hettar upp ytterligare genom Amazon-förvärvet i Future Retail på en marknad där konkurrenten Walmart under fjolåret köpte upp den indiska e-handelsdominanten Flipkart.

Amazon har sedan tidigare andelar i ytterligare en dagligvarukedja, More, samt detaljhandlaren Shopper's Stop. Med det aktuella förvärvet får Amazon tillgång till omkring nya 300 butiker och ytterligare ett antal 7 Eleven-butiker som noder i sitt e-handelsnätverk.

De amerikanska jättarnas frammarsch på den indiska marknaden har fått landets politiker att dra öronen åt sig, vilket renderat i åtstramningar i myndigheternas regelverk. Bland annat hindrar en nyskriven lag butiker som ägs av e-handlare eller deras koncernföretag att sälja på dess nätplattform, enligt Reuters.

Den aktuella regeländringen, som av indiska politiker framhävs som en åtgärd ämnad att skydda konsumentdata och bevara småföretagares konkurrenskraft, har lett till handelspolitiska spänningar mellan Indien och USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079