23948sdkhjf

Arla vill utöka satsningen på växter

Mejerigiganten vill bredda utbudet.

Arla har under en tid haft planer på att bredda sitt växtbaserade utbud, och då inte bara plantbaserade drycker. Nu vill koncernen även utveckla alternativ till smör och yoghurt baserat på växter, det skriver den danska tidningen Finans.

– Det är ganska uppenbart att vi kommer med växtdrycker då det är den typen av produkter som växer snabbast. Men konsumenter som köper växtdrycker är vanligtvis också intresserade av andra växtbaserade produkter - till exempel smörliknande och yoghurtliknande produkter. Det är därför vi arbetar med att utveckla en hel rad växtbaserade produkter, säger Arla Foods, vice vd Hanne Søndergaard till tidningen.

Enligt henne är Arla redan i full gång med att "röra om i grytorna" och att flera olika råvaror är i åtanke, inklusive havre.

Exakt vilka som ska leverera råvarorna är inte heller klart då det krävs en hel del planering med tanke på att koncernen ägs av mjölkproducenter som ser de växtbaserade alternativen som konkurrenter till de klassiska mejerivarorna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094