23948sdkhjf

Malungshandlare tar över i Karlstad

Anders Kullander, Hemköpshandlare i Malung, tar över ytterligare en butik. Den 1 oktober går Hemköpsbutiken i Karlstad från att vara ägd av kedjan till att bli handlarägd.

Kullander tog över butiken i Malung 2014, och har satsat hårt på färskvaror och hållbarhet. För några år sedan tog han över pizzerian som ligger vägg i vägg och driver där restaurangen Eat.

– Jag är inte främmande för att hitta en liknande lösning i Karlstad. Det fungerar ju bra i Malung, säger Anders Kullander till Fri Köpenskap.

Men först handlar det om att sätta och få ordning på butiksdriften i den nyrenoverade Karlstadsbutiken.

– Vi ska se till att få rätt färg på siffrorna, säger Kullander.

– Jag är värmlänning och uppvuxen i Filipstad. Jag har haft ögonen på den här butiken länge och går in i det här med långsiktighet och butiken ska bli matdestinationen nummer ett i Karlstad. Vi börjar med att se över basen men målet är manuella diskar med extra hög kvalitet på kött- och fisk-avdelningarna, fortsätter han.

All personal erbjuds att behålla sina tjänster och Anders börjar arbeta i butiken omgående även om den formellt byter ägare den 1 oktober.

Om utmaningen att driva två butiker och en restaurang på två orter säger han:

– Det blir i första hand en utmaning för mitt ledarskap. Vi har en bra organisation som ska få blomma ut. Det finns fler kunder i Karlstad, men också större konkurrens.

Vid halvårsskiftet hade Hemköp 68 egenägda butiker och 121 handlarägda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156