23948sdkhjf

Hemköpschefens nya uppdrag: Hemligt Axfoodprojekt

Balkow: Nästa vd för Hemköp ska ha stark förmåga att utveckla.

Thomas Gäreskog lämnar efter sju år posten som vd för Hemköp för nya uppdrag inom Axfoodfamiljen. Axfoods koncernchef Klas Balkow försäkrar att det inte finns någon dramatik bakom avgången.

– Vi har haft en kontinuerlig diskussion och tycker båda att det här är en bra tidpunkt för att ta nästa steg och göra en bra succession, säger Balkow och understryker att Gäreskog utfört sitt uppdrag på ett förtjänstfullt sätt.

Thomas Gäreskog ska framöver jobba med affärsutvecklingsfrågor inom Axfood. Bland annat ska hans erfarenhet användas för ett specifikt utvecklingsprojekt. Vad det går ut på vill inte Balkow avslöja.

– Där blir jag lite hemlig, det är något vi jobbar på. Thomas kommer att bli starkt bidragande. Hans långa erfarenhet och kompetens kommer att komma väl till nytta.

Axfood startar nu processen för att rekrytera en ny vd för Hemköp. 

– Det är en fantastiskt spännande tid att vara i matbranschen, det händer mycket. Vi kommer att söka efter ett starkt ledarskap, med en stark förmåga att utveckla. Vi vill inte låsa oss till något, men vi ska få den bästa ledaren på plats, säger Klas Balkow.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094