23948sdkhjf

Willysbutik riskerar vite för dålig arbetsmiljö

Vid årsskiftet avslöjade tidningen Handelsnytt att en Willysbutik i Dalarna hade omfattande problem med oro, otrygghet och konflikter på arbetsplatsen.

Arbetsmiljöverket, AV har nu krävt att arbetsgivaren ska, tillsammans med en oberoende part och i samarbete med skyddsombudet göra en utredning av arbetsmiljön. Bristerna i arbetsmiljön kan elda till sjukdom eller skada och uppfyller inte butiken kraven innan den 8 oktober väntar vite på den 80 000 kronor.

Företagshälsovården har gjort en enkät under sommaren för de anställda och under de kommande två månaderna ska olika workshops kring arbetsmiljön hållas.

– Det framkom alarmerande saker i enkäten. Flera har problem med både den psykiska och fysiska hälsan. Jag vet inte riktigt hur de ska kunna fånga upp dem som mår så dåligt utan individuella samtal. Men vi får se framöver vad som händer, säger skyddsombudet till Handelsnytt.

Willys har även påbörjat utbildning för alla chefer och samarbetet mellan facket, skyddsombuden och företagshälsovården ska enligt företaget fungera bra.

– Det är väldigt bra att vi får genomlyst situationen ordentligt. Vi håller med om att det är allvarligt när medarbetare inte mår bra på arbetsplatsen. Vi är ju nu mitt uppe i processen med att identifiera problem och arbeta fram möjliga lösningar, säger Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.092